на журналистката Соня Колтуклиева Грандиозен успех на българския министър-председател в

...
 на журналистката Соня Колтуклиева Грандиозен успех на българския министър-председател в
Коментари Харесай

Пътят от Вашингтон да Ватикана е дълъг, но само крачка дели Петков от национално предателство

 на журналистката Соня Колтуклиева

Грандиозен триумф на българския министър-председател в Съединени американски щати! Невиждано почитание към признака на смяната!

Във Вашингтон Кирил Петков беше признат от президента Джо Байдън, с който се ръкува в Брюксел и организира извънредно изчерпателен диалог за 8 секунди – безспорен “Гинес ” връх.

Майтап, бе, Уили! Дори не го позволиха до входа за туристи на Белия дом – цитаделата на демократичния свят.

Харвардският ученик (то па едно образование!) едва-едва се уреди да го одобряват на приблизително управническо равнище в Държавния департамент: координатор, консултант и “подсекретар ”.

Ленче, бе, душо, Ленче, бе, джанъм… и твоят български е като на подопечния ти просто Киро от съветското учебно заведение на “Шишман ”: Виктория Нюланд е помощник-държавен секретар на Съединени американски щати (United States Under Secretary of State for Political Affairs).

“Под ” и “над ”може да ва̀жи за някои по̀зи, само че не и за позиции в държавната администрация на Щатите. Do you follow?

Гугъл, Ленче, споделя: Under Secretary of State is a title used by senior officials of the United States Department of State who rank above the Assistant Secretaries and below the Deputy Secretary.

Помниш ли, Ленче, по какъв начин се прочу Виктория Нюланд?! С фразата: “Fuck the EU! ” Вие пък озвучихте учредителното си заседание в Пловдив с шлагера на Gayle:  “Fuck you! ”. Хахаха, напряко не ми се мисли по какъв начин са се поздравили Нюланд и Петков, а?!

Прессъобщението на Министерски съвет гласѝ: “Във Вашингтон министър председателят Кирил Петков получи мощна поддръжка за напъните на България за битка с корупцията ”.  Сензационно! Историческо! Уникално!

Само да загатна пътьом: през 2001 година, като водеща на предаването “Партньорство за бизнес ” по Българска национална телевизия, бях в Съединени американски щати да фотографирам ефирен филм за българо-американските бизнес връзки. В Държавния департамент се срещнах с помощник-държавен секретар, с който направихме изявление за … корупцията в България и американската поддръжка за битката с нея. А пък няколко години по-късно Джордж Буш-младши назова българския министър председател Сергей Станишев “Мистър Клийн ”, тъй като “чисти ” корупцията в България: “Аплодирам Вас и държавното управление ви за битката с корупцията ”, сподели американският президент на българския министър председател на среща в Овалния кабинет през юни 2008 година. “Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите ръководството си по пътя на промените, в това число посредством битка с корупцията… ”, се споделяше в приветствен адрес на президента Барак Обама до премиера Бойко Борисов, от 21 ноември 2014 година. На 26 ноември 2019 година Нова ТВ оповестява: министър председателят Бойко Борисов получи мощна поддръжка за битката с корупцията на стратегическата си среща с президента Доналд Тръмп в Белия дом.

… А, бе, то една битка падаааа, не е истина, просто!

Аз съм щастлива, да ви кажа! Значи, с изключение на президентът на Руанда и под-над-встрани държавни секретари на Съединени американски щати поздравяват наш’то Кире за битката с корупцията. Поздравяваме го и ние: за тази, с която не се бори и която урежда него и сподвижниците му: тя е ясна и транспарантна и ще му “изяде главата ”, както споделят в родния ми град Петрич. Само гледайте!

Според мои източници, във Вашингтон от Кирил Петков са поискали да се вдигне ветото на Народното събрание за приемането на Северна Македония в Европейския съюз. Много ясно, нали?!

Дипломати чакат новината за редактираната българска позиция към Северна Македония да гръмне след визитата на българската и македонската делегации във Ватикана по случай 24 май.

… Пътят от Вашингтон до Ватикана е дълъг, само че до националното изменничество остава единствено една крачка. И Кирил Петков е подготвен да я направи.

Какво сме подготвени да направи ние, българите, с цел да защитим националния си интерес?!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР